Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Bootverhuur

Geplaatst op 11-05-2021

BAS Sloepen wordt BAS Aluminium Boten

Inderdaad, begonnen met aluminium sloepen is BAS Sloepen inmiddels uitgegroeid naar een botenbouwer van aluminium boten.

BAS Boten bouwt en ontwerpt aluminium boten die bekend staan om hun unieke uitstraling en hun hoge afwerkingsniveau. Het gecombineerde gebruik van zeewaterbestendig, onderhoudsvrij aluminium en moderne, slijtvaste kunststoffen geeft onze schepen een onderscheidend, stoer en robuust karakter. Al de boten worden volledig in Nederland gebouwd. Een aluminium boot van BAS staat garant voor zorgeloos genieten.

BAS is opgericht door Ben-Anne de Vries en Sibrand Komdeur, beiden jarenlang als ingenieur gewerkt in de professionele scheepsbouw en consultancy. Kennis, passie voor techniek, betrokkenheid en service staat hoog in het vaandel.

Nieuw is de BAS Comfort 900 Retro, op dit moment de grootste boot en is net te water gelaten. De prachtige klassieke lijnen met een rond, overhangend, geveegd achterschip en een steilsteven doen denken aan de schepen uit het begin van de vorige eeuw, maar de techniek en materiaalkeuze zijn helemaal van deze tijd. Het schip wordt gebouwd uit onderhouds arm aluminium en kent vele voortstuwingsmogelijkheden.

Deze Comfort 900 Retro is voorzien van een 10 kW elektromotor van Bellmann, die gekoppeld is aan een tractie-accupakket. Hiermee kan het schip volledig elektrisch varen. Om de accu's op te laden is een generator geplaatst. Hierdoor kan er aan boord ook gebruik worden gemaakt van alle gangbare 220 V apparatuur. Uiteraard is het schip ook voorzien van een walstroomaansluiting.

Het schip wordt uitgerust met veel luxe zaken zoals een toilet met vuilwatertank, warmwater, een handdouche, koelkast, (diesel)kooktoestel, (diesel)verwarming en een boegschroef.

De indeling en afwerking zijn volledig bepaald in overleg met de klant. Er is gekozen voor een milieu-bewuste aanpak. Dit blijkt onder andere uit een ongeschilderde romp van aluminium (geen milieubelasting door verf), het gebruik van natuurlijke rubbers (fendering en alle loopvloeren), LED-verlichting (laag energieverbruik) en het gebruik van gerecyled PE (kunststof). Als bouwmateriaal is aluminium uiterst duurzaam (zeer lange levensduur) en het is bijna volledig recyclebaar!

Wij hebben een korte proefvaart gemaakt met deze Comfort 900 en wat direct opvalt, zijn de brede gangboorden en de makkelijke opstap. Er zitten stevige handgrepen op het dak van de kajuit, uiteraard moet je wel wat door de knieën. Logisch met een dergelijk type schip.  De instap vanaf de gangboorden naar de kuip gaat goed. Door middel van een extra trede is de stap niet te groot. De trede is, net als de gangboorden en het voordek, voorzien van een antislipmat. In de kuip is een mooie grote bank tegen de achterkant geplaatst. Onder kuip staat de generator, vuilwater en boiler. Ook hier is een 220 Volt aansluiting.

 De kajuit heeft een stahoogte van 1.90 meter over de volledige lengte van de kajuit en is van alle gemakken voorzien. Zo is het schip uitgerust met een vast 2-persoons bed, een dinette (om te bouwen tot 3de slaapplaats). Een toilet met vuilwatertank ontbreekt niet. Onder het 2 persoonsbed is, op verzoek van de klant, een ruimte gecreëerd om 2 vouwfietsen op te bergen. Aan stuurboord is ook een hangkast aanwezig.

Het is een genot om met dit schip weg te varen, je hoort niets. Op het dashboard is een roerstandaanwijzer aanwezig, meter voor tankinhoud van de diesel voor de generator en koken en verwarming, en uiteraard een meter om te zien hoe lang er gevaren kan worden op de accu’s. Volgas varen is de actieradius ca 2 uur en dan vaart de boot ongeveer 8 knopen. Half gas is dit al 7-8 uur. Met de generator aan is er geen limiet.

De Comfort 900 heeft een diepgang van 90 cm en een doorvaarthoogte van 2.20 meter en hierdoor is er een groot vaargebied mogelijk.

De Comfort 900 vaart soepel, maakt uiteraard geen geluid, geen golfslag en is stabiel op het roer. De draaicirkel is ca. 1, 5 bootlengte.

De prijs van deze uitvoering bedraagt 135.000 euro.

 

Naast het bouwen van sloepen en schepen verhuren zij ook boten.

Wilt u een heerlijk dagje varen in de Hollandse Biesbosch nabij Dordrecht dan kunt u bij Bootverhuur Dordrecht terecht.

In Jachthaven Westergoot liggen een aantal comfortabele boten waarmee u met familie, vrienden of collega's in het natuurgebied de Biesbosch kunt gaan varen. U kunt kiezen uit een aantal door ons uitgezette routes of helemaal zelf een route bepalen.

Voor de boten heeft u geen vaarbewijs nodig en ze zijn erg gemakkelijk te varen. Eventuele instructie wordt u indien nodig natuurlijk vooraf gegeven.

Voor alle verdere informatie kunt u terecht bij:

www.bootverhuurdordrecht.nl

 

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer
 • Antislip

  Antislipcursus voor €65,-

  Boek nu via Alles op Wielen een antislipcursus van € 129,95 voor slechts € 65,- p.p.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.