Nieuws

 • NIU introduceert: MQi GT Evo

  NIU introduceert: MQi GT Evo Nieuwe elektrische motorscooter is sneller dan ...

  Lees meer
 • Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend

  Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend Pure sportauto met motor voorin ...

  Lees meer
Meer nieuws

Citroen C3 1.2 PureTech

Geplaatst op 24-03-2021

De Praktijkauto

Citroën C3 1.2 PureTech automaat.

Ondanks de ellende waar wij met zijn allen inzitten, zijn wij toch een nachtje weggeweest. En wel naar Pieterburen, altijd leuk. Moet toegeven, het hotel had het prima geregeld. Geen hotelkamer, maar een huisje. Aparte slaapkamer en een normale eettafel. Gourmet stond in de koeling, net als een flesje wijn.

Met de C3 zijn wij dus naar uiterste Noorden gereden, dat is prima bevallen. Hij rijdt heerlijk, de vering is echt Frans. Ook qua uiterlijk is en blijft het een lekker eigenzinnige verschijning. Kijk naar de voordeuren, heel apart een wit stukje, dat komt ook weer terug bij de mistlampen. Om het achter ook te doen vonden ze bij Citroën net iets teveel, denk ik. Kijk ook eens binnen naar de deuren, echt Citroën!

Op het stuur zitten de bekende knoppen, voor telefoon, radio, maar geen cruise control. Ik denk dat de PSA Groep, o.a. Citroën en Peugeot, erg veel cruise control armaturen heeft ingekocht. Deze zit links en dan achter het stuur. Op de tast gaat het prima, wil je kijken wat erop zit, moet je echt stoppen. Dat geldt ook voor de meeste auto’s, op de onderkant van het dashboard zitten meestal een aantal knoppen, die zijn niet te zien. Wat je wel goed ziet is het dashboard voor je. Precies zoals je zou verwachten, overzichtelijk. In het midden een redelijk groot scherm. Alleen een dikke zwarte rand erom heen en op de foto is te zien dat deze veel stof aantrekt. In de zwarte rand zitten ook diverse touch mogelijkheden, qua instellingen. Eronder zit een klein vakje en de start/stopknop. Dan verder naar beneden een ruimte om de telefoon neer te leggen. Uiteraard ontbreekt een USB aansluiting niet. De twee flesjes water staan niet helemaal stevig, zie de foto. De stoelen zitten heel goed en de ruimte voor is in orde. Achterin is de ruimte klein, de stoelen moeten ver naar voren om daar te kunnen zitten. De kofferbak vind ik dan wel weer ruim.

De drie cilinder motor, voorzien van een turbo, en het benzineverbruik is rond de 1:15, dat valt een beetje tegen. Zou mede kunnen komen door de 6 traps automaat in onze versie.

Een aparte, eigenzinnige auto. I love it!, Sorry, J’taime

De Citroën C3 is te koop vanaf € 18.390, - Onze uitvoering kost € 25.890, - . En dan mag hij een aanhanger trekken van maximaal 600 kg!  

         

Deel dit bericht:

Nieuws

 • NIU introduceert: MQi GT Evo

  NIU introduceert: MQi GT Evo Nieuwe elektrische motorscooter is sneller dan ...

  Lees meer
 • Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend

  Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend Pure sportauto met motor voorin ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.