Nieuws

 • NIU introduceert: MQi GT Evo

  NIU introduceert: MQi GT Evo Nieuwe elektrische motorscooter is sneller dan ...

  Lees meer
 • Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend

  Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend Pure sportauto met motor voorin ...

  Lees meer
Meer nieuws

Citroen E Jumper

Geplaatst op 27-01-2021

Citroën E Jumper

Een berichtje van de pr-dame van Citroën Nederland, de elektrische Jumper is nu beschikbaar als persauto. Dit houdt in dat journalisten de auto mee mogen nemen en dan een testverslag publiceren. Tja, elektrisch is (nog) niet mijn ding, maar Ellis regelt een weekje rijden. Achteraf kwam het heel goed uit, mijn moeder overlijdt in die periode en woonde in een verzorgingshuis. Kort na het overlijden komt er iemand van het huis zeggen, met veel tegenzin, dat de woning binnen zeven dagen leeg moet zijn. Ik had nog niet verteld dat deze Citroën een bedrijfswagen is. Dus een grote laadruimte. Je kunt er natuurlijk ook lekker in zitten, alleen de stoel van mijn moeder staat er niet meer in. Maar wat een geweldige ruimte, goed voor de ruimdenkende ondernemer.

Bij het instappen valt er meteen iets op, je linkervoet moet je helemaal naar binnen doen. Anders zit hij klem bij de deur. Een beetje lastig om uit te leggen, er zit een opstap, maar die vult ook een gedeelte van deur. Dus als je voet er staat, is of de deur of je voet te veel. In mijn geval was mijn voet te veel, dat doe je echt maar één keer!

Het dashboard is prima in orde, net als bij een andere Citroën. Er is aardig wat opbergruimte, zou wat meer kunnen zijn. De mogelijkheid om de administratie te doen is er niet. Dat is geen verwijt naar alleen Citroën, bij de concurrentie precies hetzelfde. Mensen die met dit soort auto’s moeten werken worden bijna nooit uitgenodigd om hun commentaar te geven.

Het rijden met een elektrische auto heeft als groot voordeel dat je meteen al het vermogen voorhanden hebt. Voor je wegrijdt moet je wel eerst het snoer verwijderen. Daar heb ik een hekel aan. Een voorbeeld, honden hebben de neiging om tegen elke paal aan te zeiken. Nog één, als het regent is het snoer nat. Maar je moet het wel los maken en in de kofferbak gooien. Natte en vieze handen. Dan begint mijn dag niet goed.

De E Jumper rijdt prima, lekker rustig en heeft zoals genoemd op elk moment genoeg vermogen. Ik had wel wat last van de schakeling. Bij, bijvoorbeeld, in het inschakelen naar achteruit rijden, deed deze het niet. Ik heb dit helaas meerdere keren meegemaakt. Met bijna een botsing met een geparkeerde auto. Deze Citroën was net nieuw, dus zal wel een aanloop probleempje zijn. Tja, actieradius blijft altijd een lastig verhaal. Normaal is ruim 300 km voldoende, alleen voor mij meestal niet.

Voor een ondernemer die niet meer dan 200 km per dag rijdt, dat zijn de meeste, is dit een uitstekende auto. Genoeg laadruimte en een prima kilometerprijs. Wel ven een laadpaal regelen voor de deur.

           

Deel dit bericht:

Nieuws

 • NIU introduceert: MQi GT Evo

  NIU introduceert: MQi GT Evo Nieuwe elektrische motorscooter is sneller dan ...

  Lees meer
 • Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend

  Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend Pure sportauto met motor voorin ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.