Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Kia e-Soul

Geplaatst op 13-04-2020

De Praktijkauto

Kia e-Soul

Weer een elektrische auto en dan meteen de vraag, hoeveel kilometer kan ik ermee rijden. Fanny van Kia Nederland zegt dat 400 kilometer zeker mogelijk moet zijn. Dat komt goed uit, want met deze Kia e-Soul ben ik in januari naar het AutoSalon in Brussel geweest. Dus alweer een tijdje terug. Het is van onze woonplaats circa 150 kilometer heen en dus ook net zoveel terug. Gaat goed lukken. Opladen in Brussel en je rijdt op safe. Voor de zekerheid iets later weggegaan, achter de file aan. De cruise control op 110 km/h en dan in Brussel nog 250 kilometer over. Prima, paal zoeken en dan vol terug. Paal zoeken, paal zoeken, geen paal te vinden!

Geen goed gevoel
Toch vreemd, de hele wereld in rep en roer over uitstoot en dan bij een AutoSalon met promotors van elektrisch rijden, kun je niet opladen. Gelukkig is er (g)één Europa... Hetzelfde geluid hoorde ik vorig jaar al in Duitsland. 5000 elektrische auto’s naar een autotentoonstelling en maar liefst 100 laadpalen. Balen dus! Ik heb nog steeds geen goed gevoel bij elektrisch rijden. Wat er allemaal voor nodig is, kinderlevens worden op spel gezet om onze grondstoffen voor accu’s te delven. En als we dan van het gas af zijn, zegt de overheid dat de elektriciteitsprijs flink omhoog moet, wedden?

Handig: autohold
Bij het ophalen van de auto weet Fanny dat ik ook niet echt moeilijk ben, maar als ik de e-Soul van binnen zie zeg ik maar niets meer. De blauwe kleur maakt aan de buitenzijde een hoop goed, opvallend is hij zeker. Ook qua model weet je meteen: dat is een Kia, een beetje een hoedje. Geeft binnen een hoop ruimte. Het interieur is ook apart, op het stuur erg veel knoppen. Het lijkt wel een vliegtuig. Ervoor een meter hoever je kunt rijden en info over te gereden afstand. Andere lay out is uiteraard in te stellen. In het midden een mooi groot scherm met alle instellingen. Eronder de climate control en dan vakje voor je telefoon. Alleen is mijn telefoon iets te groot om goed neer te leggen. Wel met QI, de draadloze oplader. Tussen de stoelen de draaiknop om de auto te verplaatsen, ergo vooruit of achteruit. Knoppen voor stoelverwarming en -koeling. Uiteraard is het stuur ook te verwarmen, gek koeling ben ik nog niet tegengekomen! De handig knop autohold is er ook. Remmen, stilstaan en voet kan van het rempedaal af. De Kia blijft gewoon lekker staan. De ruimte voorin is gewoon geweldig en ook achterin is het goed toeven. De kofferbak is redelijk groot, alleen nemen de diverse oplaadkabels wel ruimte in.

Kilometers omrijden
U ziet: de kofferbak zit vol voor een nachtje weg. Dus onderweg op zoek naar een kopje koffie en om de Kia op te laden. Naar een Toekan in Emmeloord en ja hoor zeker vijftien laadpalen. Dus, stekker erin en opladen. Mooi niet, alleen geschikt voor Tesla. Wat een discriminatie. Maar toch een bakje gedaan en dan verder op zoek naar een paal. Veel kilometers omgereden. Uiteindelijk op een parkeerplaats langs de A32 een plek gevonden. Ruim 40(!) minuten verder zat er weer voor 100 kilometer extra stroom in. Door naar Den Helder, de Kia rijdt bijzonder goed en heerlijk rustig. Helemaal niets mis mee, een fijne auto. Bij het hotel geen laadpaal. Ergens in een woonwijk een plek gevonden en een half uur terug gelopen naar het hotel. De volgende ochtend in de regen naar de Kia gelopen, wat een armoe! Het is naar mijn mening nog steeds niet de uitkomst voor stikstof en dergelijke. Teveel gedoe en je moet enorm opletten hoe en waar je heen gaat rijden.

Is de Kia e-Soul een fijne auto? Absoluut. Het is een aanrader, maar let wel op met je stroomverbruik. En het blijft toch geld kosten, de auto staat voor € 44.985 in de showroom.

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer
 • Antislip

  Antislipcursus voor €65,-

  Boek nu via Alles op Wielen een antislipcursus van € 129,95 voor slechts € 65,- p.p.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.