Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Lexus UX 250h AWD

Geplaatst op 14-04-2020

De Praktijkauto

Lexus UX 250h AWD F Sport Premium

Lang geleden dat wij een Lexus gereden hebben. Dit is het premium merk van Toyota en dat is een absolute waarheid. Als je naar de afwerking kijkt, zie je dat meteen. De lijnen vloeien mooi in elkaar over en worden ook binnenin geaccentueerd. Een samensmelting van binnen naar buiten, dat creëert overzicht en beter zicht op de weg. Dat is een uitspraak van Lexus zelf, en ik ben het daar gedeeltelijk mee eens. Het is waar dat heel mooi, maar beter zicht? Oké, ervaart u het zelf maar eens.

Eén grote meter
Lexus heeft de diesel verbannen en zet vol in op hybride, elektrisch komt eraan, net als waterstof. Het laatste heeft zeker een goede toekomst, in de komende jaren zullen wij erachter komen. Maar de hybride versies zijn inmiddels bewezen en het verbruik is aan de lage kant. Pluspunt! Als we instappen zie je het strakke dashboard en opvallend, twee knoppen aan de bovenzijde. Eén voor instelling qua rijgedrag, de andere voor de cruise control. Persoonlijk vind ik het niet zo mooi. Er zit één grote meter voor de bestuurder. Op het stuur zitten alle bedieningsknoppen die wenselijk zijn. Lekker overzichtelijk.

Stoelen geven veel steun
In het midden zit een heel mooi groot scherm, met prachtige weergave. En heel subliem, een analoog uitziend klokje. Geweldig! Eronder de knoppen voor de verwarming en dan twee plekken voor flesjes water. Die staan stevig vast en op de goede plek. Voor de flesjes een plek voor de telefoon, uiteraard met Qi-oplader. Dan de pook en daarnaast een touchscreen. Hier moest ik zelf aan wennen, maar na enige oefening werkt het heel fijn. Een grote middenkast zorgt voor nog meer opbergruimte. In deze versie, de F Sport zitten ook sportstoelen, een sportstuur, zwarte hemelbekleding en aluminium pedalen. En natuurlijk F Sport-logo’s. De sportstoelen zitten uitstekend en geven ook heel veel steun. Voorin is er ruimte genoeg, maar achterin valt dat een beetje tegen. De kofferbak is niet heel groot en qua tildrempel aan de hoge kant.

Oplopend verbruik
Maar hoe rijdt deze Lexus? Vergeet alles wat ik geschreven heb, hier word je echt vrolijk van. In de F-sport is het het leukste om in de sportstand te rijden. Het dashboard past zich aan, de meters veranderen en alles wordt nog leuker. Maar ook is er een verschil van dag en nacht qua prestaties tussen de eco en sportstand. Het heeft natuurlijk één nadeel: het verbruik loopt op. Dus om niet meteen aandelen van een benzinemaatschappij te kopen, rijden wij ook in de eco-stand. Het uiterlijk heeft ook iets, de grille is heel apart. Ook kenmerkend zijn de 3-lamellen en de LED-koplampen. Achter een hele mooie lichtpartij, 120 LED-lampen en deze zijn middenin slechts 3 millimeter dik.

Vol met veiligheidssystemen
De conclusie: Lexus heeft een perfecte naam en zeker met de UX is dit waarheid. Tel daarbij op dat hij volhangt met veiligheidssystemen, je kan niets meer bedenken. Dat geeft een veilig gevoel. Maar let wel, je eigen verstand moet de boventoon blijven. Alles is kapot te krijgen, een kleine tip van mij, gratis en voor niets. De UX is te koop vanaf € 44.495. De door ons gereden versie kost € 58.750.

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer
 • Antislip

  Antislipcursus voor €65,-

  Boek nu via Alles op Wielen een antislipcursus van € 129,95 voor slechts € 65,- p.p.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.