Nieuws

 • NIU introduceert: MQi GT Evo

  NIU introduceert: MQi GT Evo Nieuwe elektrische motorscooter is sneller dan ...

  Lees meer
 • Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend

  Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend Pure sportauto met motor voorin ...

  Lees meer
Meer nieuws

Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV-X 180 PK AUTOMAAT AWD

Geplaatst op 03-04-2021

De Praktijkauto

Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV-X 180 PK AUTOMAAT AWD

Eigenlijk ben ik een Mazda fan. Ooit begonnen met een 323. Klapraam in laten bouwen, wie deed dat niet? Dak dragers erop en dan een zeilboot vast sjorren. Ging het dakraam niet volledig open, maar boeide niet. Op 19 juli was er een De Statentocht, georganiseerd door de Merwerijders uit Dordrecht. Dit was de viering van de 1e vrije Statenvergadering op 19 juli in 1572. In het hof te Dordrecht. De rit ging langs de Statensteden van Holland. Met een defilé in één van deze steden. Wij begonnen om 6.00 uur in het oude VVV-kantoor te Dordrecht. De hele dag door kwamen er deelnemers binnen om een stempel en wat lekkers te halen. ’s-Avonds was er een feest voor het bestuur, natuurlijk was ik bestuurslid. De volgende ochtend om 6.00 uur met de Mazda 323 naar Zuid-Frankrijk. Wij kwamen rond 20.00 uur daaraan en na 2 bier ging bij het licht uit. Ik was kapot. Na deze 323 een 929Wagon op gas. Toen 3x een 626 hatchback. Dan nog een 929 3.0 liter 6 cilinder. Wat een heerlijke auto. Toen nog hatchback 626 en een 626 coupe. Volgens mij was de laatste een 626 Wagon. Maar gelukkig ook heel veel Mada’s gereden via de importeur en met dank aan Jur Raatjes. Hij staat altijd voor je klaar.

Terug naar de CX-30, op het stuur de nodige knoppen voor bediening van o.a. telefoon, radio, cruise control. Voor de bestuurder één grote ronde klok voor de snelheid. Aan beide kanten nog twee grote kloken voor de toeren en brandstof. In het midden ‘springt’ een mooi scherm uit het dashboard. Goed af te lezen en voorzien van touch. Dan een groot stuk dashboard, aflopend. In het rechte stuk zit de climate control. Een vakje eronder kan voor de telefoon of zoals in deze tijd vaak gebruikt, een flesje handreiniging qua het bekende virus. De flesjes water staan lekker stevig en op de juiste plek. Voor de pook. Hier achter de autohold knop, draaiknop voor het menu. Ook kan het volume van de radio hier aangepast worden. De stoelen zitten lekker en geven voldoende steun. De ruimte voorin is meer dan genoeg. Achterin is het ook goed toeven en voldoende beenruimte. De kofferbak is groot, mede door de diepte.

De Mazda CX-30 rijdt uitstekend, stuurt lekker strak en het uitzicht is goed. Met de automaat is het rijden ontspannend te noemen, maar hij kan ook lekker te keer gaan, ergo een prima auto. En dan natuurlijk niet te vergeten, het is een AWD, dus alle wielen worden aangedreven.

Hij mag een geremde aanhanger trekken van maximaal 1300 kg! 

De Mazda CX-30 is te koop vanaf € 30.990, - Onze uitvoering kost € 44.790, -

           

Deel dit bericht:

Nieuws

 • NIU introduceert: MQi GT Evo

  NIU introduceert: MQi GT Evo Nieuwe elektrische motorscooter is sneller dan ...

  Lees meer
 • Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend

  Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend Pure sportauto met motor voorin ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.