Nieuws

 • Toyota Proace Electric verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2022

  Toyota Proace Electric verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2022 Onder...

  Lees meer
 • De nieuwe Kia Sportage

  De nieuwe Kia Sportage: dynamisch én comfortabel onder alle omstandi...

  Lees meer
Meer nieuws

Peugeot e Expert 75 kWh

Geplaatst op 28-07-2021

Peugeot e-Expert Standard Asphalt 75 kWh

Toch weer eens een bedrijfsauto testen. Ik had mij toch weer over laten halen om een elektrische in de praktijk uit te proberen. Nou, dat hebben wij geweten. Van Dordrecht naar Zierikzee is ca 80 kilometer. Met een vooruitzicht van 285 elektrische kilometers zou dat geen probleem moeten zijn. Echter, u raadt het al, vlakbij Zierikzee waren er van de 285 nog maar 80 km over. Dus op de terugweg op zoek naar een laadpaal. In de buurt van Bruinisse één gevonden. Na 30 minuten was er 15 kilometer bij. Op zoek naar de volgende, de app geopend en voor Oude Tonge een snellader. Daar aangekomen ‘hing’ er al een auto aan de stroom. Geen probleem, er zijn twee oplaadpunten. Briefje op de laadpaal: Slecht 1 auto tegelijk opladen! Geeft je vertrouwen in elektrische auto’s weer een deuk. Maar bij Ooltgensplaat staat er ook 1. En warempel, ook nog een snellader. Dat gaat goed, eerlijk is eerlijk. Met ongeveer 15 minuten laden konden wij 100 kilometer meerijden. Dat was ook het maximum wat erin ging. Heel raar, er kon nog zeker 100 extra erbij. Op een gangetje terug naar huis, wij rijden graag binnendoor en gezien de afstand ging dat ook. Normaal kan je dit bijna niet doen, te weinig goede laadpalen op de binnendoor wegen. Een ander ding is de aanduiding van het oplaadklepje. Volgens het dashboard staat de pijl voor de klep naar rechts, echter de klep zit links.

Bij het instappen valt er meteen iets op, je linkervoet moet je helemaal naar binnen doen. Anders zit hij klem bij de deur. Een beetje lastig om uit te leggen, er zit een opstap, maar die vult ook een gedeelte van deur. Dus als je voet er staat, is of de deur of je voet te veel. In mijn geval was mijn voet te veel, dat doe je echt maar één keer!

Het dashboard is prima in orde, net een luxe Peugeot. Er is aardig wat opbergruimte, zou wat meer kunnen zijn. De mogelijkheid om de administratie te doen is er niet. Dat is geen verwijt naar alleen Peugeot, bij de concurrentie precies hetzelfde. Mensen die met dit soort auto’s moeten werken worden bijna nooit uitgenodigd om hun commentaar te geven. Probeer bijvoorbeeld eens een (werk)jas op te hangen.

Het rijden met een elektrische auto heeft als groot voordeel dat je meteen al het vermogen voorhanden hebt. Voor je wegrijdt moet je wel eerst het snoer verwijderen. Daar heb ik een hekel aan. Een voorbeeld, honden hebben de neiging om tegen elke paal aan te zeiken. Nog één, als het regent is het snoer nat. Maar je moet het wel los maken en in de kofferbak gooien. Natte en vieze handen. Dan begint mijn dag niet goed.

De E Peugeot e-Expert rijdt prima, lekker rustig en heeft zoals genoemd op elk moment genoeg vermogen. Volgens de WLTP is de actieradius 330 km, maar zoals al eerder gezegd, dat haalden wij nooit. Massa ledig gewicht is 2000 kg en maximum toegestane massa voertuig is 3025 kg. Hij mag een geremde aanhanger trekken tot maximaal 1000 kg. De catalogusprijs is (Volgens opgave RDW) € 56.355,- en bruto BPM € 0,-

Voor een ondernemer die niet meer dan 200 km per dag rijdt, dat zijn de meeste, is dit een uitstekende auto. Genoeg laadruimte en een prima kilometerprijs. Wel ven een laadpaal regelen voor de deur.

         

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Toyota Proace Electric verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2022

  Toyota Proace Electric verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2022 Onder...

  Lees meer
 • De nieuwe Kia Sportage

  De nieuwe Kia Sportage: dynamisch én comfortabel onder alle omstandi...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer
 • Antislip

  Antislipcursus voor €65,-

  Boek nu via Alles op Wielen een antislipcursus van € 129,95 voor slechts € 65,- p.p.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.