Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Peugeot 2008 SUV GT 1.2 PureTech 155 pk EAT8

Geplaatst op 08-09-2020

De Praktijkauto

Peugeot 2008 SUV GT 1.2 PureTech 155pk EAT8

Deze Peugeot 2008 heeft een aparte kleur en dat trekt mensen aan. Daarnaast ziet hij er ook heel goed uit. Een collega rijdt ook in 2008, maar dan een zwarte. Is hij toch een stuk minder interessant. Dat vind ik! Volgens Peugeot is het een SUV, maar daar heb ik toch een iets andere mening over. Hij is wel wat hoger, maar een SUV? Nee! Ook zit hij niet als een SUV. Maar, hij zit prima, daar niet van, begrijp mij ajb goed. Als iets verkocht wordt als een bepaalde type auto, wil ik ook graag dit terug zien/voelen/krijgen.

Dan over het interieur. Het stuur vind ik niet prettig. Als je het stuur helemaal naar je toe trekt, zie je het hele scherm voor je. Maar dan is het lastig om de Peugeot te verlaten. Stel je het stuur naar voren, dan zie je het dashboard een stuk minder. Ook kan het stuur niet veel omhoog geplaatst worden. Naar mijn idee kloppen de verhoudingen niet helemaal. Op het stuur zitten de knoppen voor radio, instellingen en telefoon. Met de instellingen is het mogelijk om het dashboard voor de bestuurder naar persoonlijke idee weer te geven. Dat kan zijn, navigatie, meters, en nog een aantal. Dit is echt super vet. Dan zit er in het midden een lekker groot scherm, met alle dingen erop die je wenst. Eronder een rij tuimelschakelaars. Prachtig om te zien en ze werken uiteraard uitstekend. Dan een vakje wat dicht kan. Ideaal om je telefoon in te leggen. Aan beide zijden een USB-aansluiting. Dan nog een opbergruimte. Ik heb geen QI kunnen ontdekken, maar wellicht heb ik niet goed gekeken. Draadloze telefoonlader 150,00.  Dat zie ik als ik de specificatie bekijk van deze 2008. Hij is dus wel aanwezig. Ga ik toch een keer zoeken, stom stom van mij! Nu recht gezet. Okay, hij niet standaard, dus daar kom ik mee weg! Het handschoenenvak is heel groot, dat zie je niet vaak meer. Superbe. De vakken in de deuren zijn wat minder groot en in het midden is er redelijke opbergruimte.

Als ik mijn stoel naar beneden laat zakken, krijg ik niet het al eerder aangehaalde SUV-gevoel. Ik zit gewoon te laag. Dus, een stuk hoger instellen. Ook bij het instappen zit het stuur in de weg. Gek, bij andere modellen van Peugeot heb ik hier geen last van. De stoelen zitten in ieder geval uitstekend, ook de bijrijdersstoel is in hoogte te verstellen. De veiligheidsriem kan in de deurstijl niet in hoogte veranderd worden, mijn lieverd heeft daar last van. De riem snijdt in haar nek.

Achterin is er voldoende ruimte voor twee volwassen. De kofferbak is groot genoeg en te vergroten door het plateau te verlagen.

Hij rijdt ook heel lekker, zeker met de automaat die wij ter beschikking kregen. Als je de voorkant bekijkt, komt de leeuw goed naar voren. Ik vind de ledverlichting heel mooi, kan ik echt van genieten. Als je dan de achterkant ziet, oeps, ook heel geweldig. Twee dikke uitlaatpijpen, mooi synchronisch. Mooie achterlichtenpartij, dat maakt het helemaal af. De 2008 kan heel goed meekomen in het verkeer, automaat schakelt lekker en uiteraard is er ook een sportstand. Dit is toch wel mijn favoriete manier om mee te rijden.

De door ons gereden Peugeot 2008 1.2 PureTech kost € 39.410, - en hij is te koop vanaf €25.460 Rijklaar. Natuurlijk is dit de basis uitvoering, maar voor dit geld krijgt u veel auto en een prima prijs/kwaliteit verhouding. Neem mijn bevindingen mee, of gooi ze in de wind. Echter, ik ben wel benieuwd wat uw ervaring van is van deze Peugeot 2008, zeker qua zitten e.d. Mailen kan naar: redactie@allesopwielen.com. Ook voor spel- en schrijffouten. Misschien weet u het nog, ik ben leesblind (en oud, zo werd dat vroeger gezegd) dus mijn excuses voor de fouten.

         

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer
 • Antislip

  Antislipcursus voor €65,-

  Boek nu via Alles op Wielen een antislipcursus van € 129,95 voor slechts € 65,- p.p.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.