Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Brom- en snorfiets markt vergroent in hoog tempo

In het eerste kwartaal van 2020 is het aantal nieuw geregistreerde elektrische snorfietsen met 65,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dit jaar werden er tot en met 31 maart 1.788 elektrische snorfietsen geregistreerd om 1.080 een jaar eerder. Inclusief de bromfietsvarianten werden totaal 2.520 elektrische scooters verkocht en dat is een stijging van 35,6 procent, zo blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

Steeds meer scooterrijders kiezen voor een volledig elektrische variant. Inmiddels is in 2020 een vijfde van alle nieuw geregistreerde scooters elektrisch. Het betreft vooral elektrische snorfietsen met een marktaandeel van 14,4 procent in 2020. Vanwege het kleinere aanbod elektrische bromfietsen ligt het aandeel hier lager, 5,9 procent. In 2017 lag het totaal aandeel EV nog op ruim twee procent. Inmiddels rijden er 62.900 elektrische scooters rond in Nederland. Dat is 5 procent van het totale scooterpark. Dit lag eind 2015 nog op 2,7 procent (32.105 stuks). De scootersector is qua vervoermiddelen inmiddels koploper in Nederland op het gebied van elektrificatie en dat past ook in de visie van de branche, waarbij versneld wordt ingezet op emissievrije aandrijving. Nieuwe snorfietsen dienen conform het Klimaatakkoord vanaf 2025 alleen nog maar elektrisch te zijn aangedreven. Volgens RAI Vereniging en BOVAG is het aanbod van elektrische scooters afgelopen periode flink toegenomen en is ook de actieradius en kwaliteit omhoog gegaan. Hierdoor kiezen meer mensen voor een elektrische scooter. 

Mede dankzij de populariteit van de elektrische scooter, bleef de totale markt voor snor- en bromfietsen (inclusief benzinevarianten) in het eerste kwartaal van 2020 ten opzichte 2019 stabiel. In totaal werden er 12.419 nieuwe brom- en snorfietsen geregistreerd, om 12.437 in 2019. De verkopen in de maand maart toonden echter als gevolg van de coronacrisis rode cijfers. In totaal werden er 1.448 nieuwe bromfietsen geregistreerd. Een terugval van 18,7 procent ten opzichte van maart 2019. Voor de snorfiets daalde het aantal registraties met 18,1 procent in vergelijk met maart 2019 en werden 2.592 stuks geregistreerd.

Komende periode is onzeker hoe de markt voor scooters zich ontwikkelt. BOVAG en RAI Vereniging constateren dat de behoefte aan individueel vervoer toeneemt of hoogstwaarschijnlijk toe zal gaan nemen. De scooter neemt hierin een belangrijke plaats in. Beide organisaties benadrukken dat het gros van de scooterdealers en werkplaatsen open is en dat consumenten veilig een nieuwe scooter kunnen kopen of hun voertuig voor onderhoud en reparatie kunnen wegbrengen of op laten halen. Wel wijzen RAI Vereniging en BOVAG op mogelijk vertraagde levering van nieuwe modellen. De scooterindustrie en toeleveranciers liggen bijna allemaal stil. Het is daarom van groot belang dat de industrie ook komende periode weer opstart en de levering aantrekt.

Nieuws

 • Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks op scherm bestuurder

  Ford connected car-technologie in slimme steden - waarschuwingen rechtstreeks...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer
 • Antislip

  Antislipcursus voor €65,-

  Boek nu via Alles op Wielen een antislipcursus van € 129,95 voor slechts € 65,- p.p.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.