Nieuws

 • NIU introduceert: MQi GT Evo

  NIU introduceert: MQi GT Evo Nieuwe elektrische motorscooter is sneller dan ...

  Lees meer
 • Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend

  Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend Pure sportauto met motor voorin ...

  Lees meer
Meer nieuws

Nieuwe voorwielaangedreven Jeep Renegade

Nieuwe voorwielaangedreven Jeep Renegade & Compass e-Hybrid komen ook als speciale duurzame introductieversie ‘Upland’

 • Jeep dit jaar voor 100 procent geëlektrificeerd in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Scandinavië en Portugal dankzij nieuwe hybride versies van Compass en Renegade
 • Nieuwe hybride aandrijflijn met 4-cilinder 1,5-liter turbobenzinemotor van 130 pk en 240 Nm piekkoppel, gekoppeld aan een zeventraps transmissie met dubbele koppeling
 • Hybride technologie integreert een elektromotor van 15 kW die 55 Nm koppel produceert (135 Nm op transmissie-ingangsniveau)drijft de wielen aan, zelfs wanneer de verbrandingsmotor is uitgeschakeld
 • Geavanceerd hybride systeem maakt volledig elektrische rijden mogelijk bij optrekken, lage snelheden, tijdens cruisen en bij parkeermanoeuvres
 • duurzame speciale versie ‘Upland’ met duurzaam materiaal en onderdelen van gerecyclede kunststoffen
 • De Renegade en Compass e-Hybrid worden van het voorjaar bij de Nederlandse Jeep dealer verwacht. Uitvoeringen en prijzen worden binnenkort bekend gemaakt. 

De nieuwe Jeep Renegade & Compass modellen debuteren met een geavanceerd hybridesysteem. De nieuwe 4-cilinder 1,5-liter turbobenzinemotor uit de Global Small Engine-familie levert 130 pk en 240 Nm en is gekoppeld aan een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. De nieuwe e-Hybrid versies bieden tot 15 procent minder verbruik en CO2-uitstoot dan de vorige benzinemodellen.

Het aandrijfsysteem omvat een ingebouwde 48-volt, 15 kW (20 pk) elektromotor die 55 Nm koppel levert  en de wielen kan aandrijven zelfs als de verbrandingsmotor is uitgeschakeld.

Op de benzinemotor is een riemstartgenerator geïnstalleerd om snelle en stille overgangen bij het herstarten te garanderen.

Dankzij de nieuwe hybridetechnologie bieden de Jeep Renegade en Compass e-Hybrid-modellen een nieuw alternatief in het tweewielaangedreven segment. Klanten kunnen zelfs volledig elektrisch rijden bij lage snelheden of bij parkeermanoeuvres.

Dankzij het nieuwe aandrijfsysteem bieden de hybride modellen een veelzijdige en ontspannende rijervaring, met verschillende functies waarmee het voertuig in elektrische modus kan rijden (“EV-functies”). Deze omvatten:

Silent Start: start het voertuig zonder dat de benzinemotor hoeft te worden ingeschakeld, door gebruik te maken van een puur elektrische, stille rijmodus "EV"

Energieterugwinning: recupereert energie die anders verloren zou gaan wanneer het voertuig vertraagt (e-Coasting) en tijdens het remmen (regeneratief remmen);

Boost & Load Point Shift: 'e-Boosting' zorgt voor een verhoging van het koppel naar de wielen dankzij de elektromotor die de benzinemotor ondersteunt; bovendien kan door gebruik te maken van het (aandrijf- of rem)koppel van de elektromotor het werkpunt van de benzinemotor worden geoptimaliseerd;

Electric Drive: het voertuig kan geruisloos en emissievrij rijden met alleen de elektromotor, terwijl de benzinemotor is uitgeschakeld.

De nieuwe Jeep Renegade en Compass e-Hybrid kunnen in verschillende modi rijden met alleen de elektromotor (en dus de benzinemotor uitgeschakeld). Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een reeks elektrische standen die bekend staan als "EV-mogelijkheden", waaronder:

e-Launch: start het voertuig met alleen de elektromotor, bij het starten of herstarten bij verkeerslichten

e-Creeping: de elektromotor zorgt voor de start die normaal gesproken wordt gezien in automatische voertuigen, met een snelheid die kan variëren van 0 km/u tot het equivalent van de benzinemotor die stationair draait in de eerste versnelling of achteruit

e-Queueing: het voertuig kan in de file blijven rijden volgens een ‘stop & go’-patroon in volledig elektrische modus

e-Parking: vereenvoudigt parkeermanoeuvres, die alleen met elektrische aandrijving kunnen worden uitgevoerd.

De EV-mogelijkheden zijn beschikbaar afhankelijk van de laadstatus van de batterij en het vereiste vermogen.

Duurzame introductieversie “Upland”

Met unieke esthetische details en het gebruik van duurzame materialen, milieuvriendelijke verven en afwerkingen onderstreept de nieuwe speciale Upland-versie de aandacht van het merk Jeep voor het milieu. De nieuwe speciale Upland-versie is beschikbaar op de nieuwe e-Hybrid èn op de plugin hybride versies van de Renegade 4xe en Compass 4xe.

De Upland is direct herkenbaar aan zijn nieuwe en exclusieve koetswerkkleur "Matter Azur", het zwarte dak en de 17” (op Renegade) of 18” (op Compass) lichtmetalen velgen. De unieke stijl wordt gecompleteerd door de nieuwe bronzen MetaKrome-afwerkingen op de grille-ringen aan de voorkant en op de skidplate aan de achterkant. Een speciale sticker op de motorkap maakt het af.

In het interieur is uitgebreid gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, zoals voor de hemelbekleding, de vloermatten en de exclusieve SEAQUAL®-stoelen (gemaakt van gerecycled plastic dat uit de oceaan is verwijderd) voorzien van Jeep-logo op de rugleuningen voor.

Bij de Renegade zijn sommige van de zwarte kunststof panelen en onderdelen die in het interieur worden gebruikt ook afkomstig van gerecyclede materialen. Zoals kunststoffen die eerder in de koplampen van een voertuig werden gebruikt. Op de Compass zijn zowel de deurpanelen als het dashboard gemaakt van hetzelfde materiaal dat is afgeleid van gerecyclede kunststoffen, terwijl een bronzen MetaKrome-afwerking, gemaakt met milieuvriendelijke verf, het volledige profiel van het dashboard verfraait.

State-of-the-art connectiveit- en veiligheidfeatures

De Renegade- en Compass e-Hybrid bieden verschillende modi om bestuurder een complete hybride rijervaring te bieden.

Het hybridesysteem kan ook worden beheerd vanuit de hybride pagina's, waarmee de bestuurder de verdeling tussen thermische en elektrische aandrijving kan volgen, evenals de rijgeschiedenis op benzine of elektrisch.

Het systeem omvat een tot 8,4” en een 10,1” (alleen voor Compass) Uconnect NAV-systeem met touchscreen en biedt Apple CarPlay en Android Auto smartphone-i1ntegratie.

De nieuwe e-Hybrid Renegade en Compass worden geleverd met connected services zoals de vooraf geïnstalleerde Uconnect™ Box die toegang biedt tot Uconnect™ Services en een reeks functies die toegankelijk zijn via verschillende touchpoints, zoals de My Uconnect mobiele app, een smartwatch, de website, knoppen op de plafondverlichting van het voertuig en stemassistenten (Amazon Alexa en Google Assistant).

Bovendien kunnen klanten, zodra ze een Jeep kopen, onmiddellijk een account aanmaken door de mobiele app "My Uconnect" te downloaden en vele technologische en verbonden voordelen ontdekken, nog voordat hun nieuwe voertuig wordt afgeleverd.

Op het gebied van veiligheid omvat de geavanceerde standaarduitrusting onder meer Traffic Sign Recognition, dat verkeersborden leest en interpreteert; Intelligent Speed Assist, dat het voertuig automatisch binnen de snelheidslimiet houdt; Drowsy Driver Alert, dat bestuurders waarschuwt wanneer hun aandacht verslapt; en automatische noodremfunctie met voetganger- en fietserherkenning (alleen Compas), die het voertuig vertraagt tot volledige stilstand. Daarnaast is er ook een nieuwe Highway Assist beschikbaar op de Jeep Compass. Voor het eerst in een Jeep-model dat in Europa wordt verkocht, biedt dit rijhulpsysteem autonoom rijden van niveau 2 (L2), waarbij een combinatie van Adaptive Cruise Control en Lane Centering wordt gebruikt om de snelheid en het traject automatisch aan te passen bij het rijden op snelwegen.

 

 

 

Nieuws

 • NIU introduceert: MQi GT Evo

  NIU introduceert: MQi GT Evo Nieuwe elektrische motorscooter is sneller dan ...

  Lees meer
 • Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend

  Toyota maakt prijs nieuwe GR86 bekend Pure sportauto met motor voorin ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • FreeWheeling

  Freewheeling

  Nu in de aanbieding!

  Lees meer
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.