Nieuws

 • Registreren van trekker, zitmaaier of omgekeurde personenauto verplicht

  Op 1 januari 2021 is de registratieplicht voor (land)bouwvoe...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Kia grootste automerk in april én e-Niro bestverkochte EV van Nederland

Kia grootste automerk in april én e-Niro bestverkochte EV van Nederland

 • Kia nummer 1 van Nederland in april
 • e-Niro meest verkochte elektrische auto van Nederland

Na het recordjaar 2020 gaan ook de eerste 4 maanden van 2021 de boeken in als een succes voor Kia Nederland. Met een marktaandeel van 11,2% was Kia in april wederom, en met grote voorsprong op de nummer twee, het bestverkochte automerk van ons land. Dit is gerealiseerd in een markt die is gegroeid met 55,6% ten opzichte van vorig jaar en in diezelfde periode heeft Kia een groei laten zien van 63%.

De drie grootste succesnummers in de afgelopen maand waren de Picanto, Niro Hybrid en de e-Niro, die stuk voor stuk de best verkochte auto’s in hun respectievelijke segmenten waren. Het marktaandeel van de Picanto, de nummer 2 in de nationale ranglijst, vlak achter de Niro, was 31% en dat van de Niro Hybrid 21,8%. De e-Niro was niet alleen in april de bestverkochte elektrische auto van Nederland, maar staat ook year-to-date aan de nationale verkooptop van emissievrij rijdende auto’s.

Ook buiten Nederland boekte Kia grote successen. Wereldwijd verkocht het merk in april maar liefst 78% meer auto’s dan in dezelfde periode vorig jaar.

De nummer 1 in elektrisch

Eén van de belangrijkste pijlers onder het succes van Kia is de brede line-up van geëlektrificeerde auto’s. De Kia Niro, de bestverkochte auto van Nederland in 2020, stond ook afgelopen april aan de top van de verkoopstatistieken, waarbij de volledig elektrische variant zich over de eerste vier maanden van dit jaar de bestverkochte EV van het land mag noemen. Het succes van de emissievrij rijdende Kia laat zich goed verklaren. Met name de gunstige prijs/prestatieverhouding, de luxe uitrusting en het grote bereik maken de volledig elektrische Niro zeer geliefd.

Léan Verstoep, Managing Director van Kia Nederland: “Na het absolute recordjaar 2020 zetten we onverminderd sterke resultaten neer. We zijn er trots op dat met name onze elektrische modellen een grote bijdrage leveren aan de groei. En wát voor groei. De Niro was vorig jaar nog de bestverkochte auto van Nederland en de e-Niro is dit jaar de allerbest verkochte elektrische auto. Onze toekomst is elektrisch en dat hebben we recentelijk bevestigd met de lancering van de baanbrekende EV6 die ultrasnel kan laden en een nóg groter bereik heeft dan de e-Niro. Met een marktaandeel van 8,4% in 2021 staat Kia op een solide tweede plaats van bestverkochte merken in ons land en de vooruitzichten zijn goed. We blijven onze organisatie verder ontwikkelen met als belangrijkste doel om onze klanten te voorzien van de juiste mobiliteitsoplossingen. We zien de rest van het jaar, en verder, dan ook met veel plezier en vertrouwen tegemoet.”

Nieuws

 • Registreren van trekker, zitmaaier of omgekeurde personenauto verplicht

  Op 1 januari 2021 is de registratieplicht voor (land)bouwvoe...

  Lees meer
 • Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen? ‘Wat zijn de gev...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • Verstandig te claimen

  Verstandig om schade aan je auto

  Is het verstandig om schade aan je auto te claimen?

  Lees meer
 • Idumij

  Renault acties van Auto Indumij

  De beste mooi weer deals, bekijk ze nu!

  De beste mooi weer deals,
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer
 • Antislip

  Antislipcursus voor €65,-

  Boek nu via Alles op Wielen een antislipcursus van € 129,95 voor slechts € 65,- p.p.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.