Nieuws

 • De nieuwe PEUGEOT 208 ‘Car of the Year 2020’

  De nieuwe PEUGEOT 208 ‘Car of the Year 2020’ Op maandag 2 maar...

  Lees meer
 • DS 9: The Power of Elegance

  DS 9: The Power of Elegance De DS 9 is een gloednieuwe grote sedan ...

  Lees meer
Meer nieuws

Lexus UX 250h

De Praktijkauto

Lexus UX 250h AWD F Sport Premium

Lang geleden dat wij een Lexus gereden hebben. Dit is het premium merk van Toyota en dat is een absolute waarheid. Als je naar de afwerking kijkt, zie je dat meteen. De lijnen vloeien mooi in elkaar over en worden ook binnenin geaccentueerd. Een samensmelting van binnen naar buiten, dat creëert overzicht en beter zicht op de weg. Dat is een uitspraak van Lexus zelf, en ik ben het gedeeltelijk met ze eens. Het is waar dat heel mooi, maar beter zicht? Okay, ervaart u het zelf maar eens.

Lexus heeft de diesel verbannen en zet vol in op hybride, elektrisch komt eraan en waterstof. Het laatste heeft zeker een goede toekomst, in de komende jaren zullen wij erachter komen. Maar de hybride versies zijn inmiddels bewezen en het verbruik is aan de lage kant. Pluspunt! Als we instappen zien wij het strakke dashboard en opvallend, twee knoppen aan de bovenzijde. Eén voor instelling qua rijgedrag, de andere voor cruise control. Persoonlijk vind ik het niet zo mooi. Er zit één grote meter voor de bestuurder. Op het stuur zitten alle bedieningsknoppen die wenselijk zijn. Ook lekker overzichtelijk. In het midden zit een heel mooi groot scherm, met prachtige weergave. Heel subliem, een analoog uitziend klokje. Geweldig! Eronder de knoppen voor de verwarming en dan twee plekken voor flesjes water. Staan stevig vast en op de goede plek. Voor de flesjes een plek voor de telefoon, uiteraard met Qi oplader. Dan de pook en daarnaast een touchscreen. Hier moest ik zelf aanwennen, maar na enige oefening werkt het heel fijn. Een grote middenkast zorgt voor nog meer opbergruimte. In deze versie, de F Sport zitten ook sportstoelen, een sportstuur, zwarte hemelbekleding en aluminium pedalen. En natuurlijk F Sport logo’s. De sportstoelen zitten uitstekend en geven ook heel veel steun. Voorin is er ruimte genoeg, maar achterin valt dat een beetje tegen. De kofferbak is niet heel groot en qua tildrempel aan de hoge kant.

Maar hoe rijdt deze Lexus, vergeet alles wat ik geschreven heb, heir word je echt vrolijk van. In de F-sport is het, het leukste om in de sportstand te rijden. Het dashboard past zich aan, de meters veranderen en alles wordt nog leuker. Maar ook is het verschil van dag en nacht qua prestaties tussen de eco en sportstand. Het heeft natuurlijk één nadeel, het verbruik loopt ook op. Dus om niet meteen aandelen van een benzinemaatschappij te kopen, rijden wij ook in de eco stand. Het uiterlijk heeft ook iets, de grille is heel apart. Ook kenmerkend zijn de 3D lamellen en de LED koplampen. Achter een hele mooie lichtpartij, 120 LED lampen en deze is middenin slechts 3 mm dik.

De conclusie, Lexus heeft een perfecte naam en zeker met de UX is dit waarheid. Tel daarbij op dat hij volhangt met veiligheidssystemen, je kan niets meer bedenken. Dat geeft een veilig gevoel. Maar let wel, je eigen verstand moet de boventoon blijven. Alles is kapot te krijgen, een kleine tip van mij. Gratis en voor niets.

Deze Lexus is te koop vanaf € 44,495-  De door ons gereden versie kost € 58.750,-

Sorteren op:

 • -
 • Nieuwste
 • Oudste
 • Naam A-Z
 • Naam Z-A

Laden...

Hyundai Kona en IONIQ

Geplaatst op 05-03-2020

De Praktijkauto Duo test, Hyundai Kona EV Premium 64 kWh en IONIQ EV 39 kWh Na een wat minder gunstige ervaring met een andere EV-auto, gaat Mike Belinfante van Hyundai Nederland heel blij maken. Tenminste, dat is wat hij mij toezegt. Hij heeft wel ee...

Lees meer

Nieuws

 • De nieuwe PEUGEOT 208 ‘Car of the Year 2020’

  De nieuwe PEUGEOT 208 ‘Car of the Year 2020’ Op maandag 2 maar...

  Lees meer
 • DS 9: The Power of Elegance

  DS 9: The Power of Elegance De DS 9 is een gloednieuwe grote sedan ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Alles op Wielen B.V.
Otto Dickeplein 60
3311TV Dordrecht

0788422204, 0614493702
 • Hageman

  Hageman

  Hageman Fulfilment

  Lees meer
 • Inqar

  Inqar

  Inqar Drechtsteden

  Lees meer
 • AutoFirst

  AutoFirst

  AutoFrist Zwijndrecht

  Lees meer
 • Stuurman

  Autobedrijf Stuurman

  Allround Honda Specialist

  Lees meer
 • Ford Puma

  Ford Puma

  Bij Ford Wensveen is de Puma nu te bestellen.

  Lees meer
 • Antislip

  Antislipcursus voor €65,-

  Boek nu via Alles op Wielen een antislipcursus van € 129,95 voor slechts € 65,- p.p.

 • Fabrieksuitje

  Bezoek een leuke fabriek!

  Personeelsfeestje? Of individueel naar een autofabriek, scheepswerf, bierbrouwerij. Klik op de link voor meer informatie en mo

  Lees meer
 • Autotesten

  Autotesten

  De praktijkauto, auto's door ons getest.

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Hier nieuws uit de mobiliteitsbranche

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.